Jungfrun 24 augusti-22 september!

Tursten : Safir
Turfärg : Marinblått
Latinska namnet : Virgo

Nyckelord:
Noggrannhet, logik, systematik, detaljer, analytisk, kritisk, renhet och hälsa.
Jungfrur har en jordnära och praktisk intelligens. De har en utpräglad urskiljnings och sorteringsförmåga. De har ett stort behov av att klassifiera och sätta etiketter på saker och ting. De söker ordning och reda, de vill att saker och ting ska fungera. Det här visar sig inte alltid på ett yttre plan, utan det kan likväl vara en storstädning bland tankar och känslor det rör sig om . De vill hela tiden förbättra och skapa ordning ur kaos. De avskyr oklara och luddiga tankegångar.

De är mycket praktiska med en starkt skapande strävan. De är noggranna, flitiga och logiska. De analyserar gärna allt och ser till detaljer. Är mycket pliktmedvetna, outtröttliga och samvetsgranna.
Eftersom de är så effektiva kan de lätt bli överhopade med arbetsuppgifter.
Vilket ibland kan leda till att de överanstränger sig och får problem emd hälsan.
De har ofta en tendens att oroa sig för att allt inte ska gå som planerat eller för att inte leva upp till sina egna stora krav som de har på sig själva.

De kan ibland ha en tendens att förlora sig i detaljer och inte minst förmågan att se helheten. De siktar sällan högt utan är nöjda med att göra ett gott och effektivt jobb. De arbetar gärna i bakgrunden och även om de inte är direkt blyga lämnar de sällan ut sig helt och hållet.

Jungfrur har ett medfött kritiskt sinnelag. De har förmågan att se minsta fel eller brist och är kritiska både mot sig själva och andra. De är ofta krävande i val av partner och kan ha svårt att ge efter för passioner.

Jungfrun är den heliga eremiten, ensamvargen. De är hantverkarna och kritikernas tecken och det uppmärksammade jungfruögat hittar snabbt fel och brister hos allt och alla framför allt hos sig själva.
Jungfrun är perfektionist och krväer supernoggrannhet, drag som kan vara problematiska och till stor hjälp. Det finns en önskan om att vara perfekt!
Jungfrun kan handskas med arbeten ned till tusendelen av en millimeter, som kräver precision och perfektion, de hatar att gå bet på någonting. Detaljsinnet är utpräglat.
En längtan efter renlighet och hälsosamhet. Hypokondriska drag om negativt aspekterad. Att tjäna andra är viktigt för jungfrun samt att arbeta i bakgrunden. Som älskare är jungfrun kysk, nogräknad, diskret och försiktig. Jungfrun älskar sann romantik, men om man stör förhållandet med en överdriven sentimentalitet eller vulgaritet så är jungfrun försvunnen innan man hunnit be om ursäkt.
De försöker hela tiden att förbättra saker, ser till att de blir gjorda och använder energi och tid till nyttiga saker.
Är reserverade och kan verka kylig eller blyg. Går rakt på sak men har ett bristande självförtroende. De är försiktiga och oroar sig ofta. Eventuella sjukdomar är av nervöst slag. Ängslighet påverkar matsmältningen och kan ge magbesvär. Lagom sunda matvanor och att sluta oroa sig för allt är jungfruns bästa medicin.

Jungfrun är det rörliga jordtecknet. Idess första kardinala dekad är kritiken, kravet till prövning och omprövning starkt och pådrivande som Stenbocken.
Den andra fasta dekaden finns en viss sans och metodik som i sin tålmodighet påminner om Oxen. I jungfruns tredje, rörliga dekad är tecknet som mest sig självt, med den ständiga granskningen, tvivlet och och vaksamheten,

För jungfrun förknippas Merkurius med ett logiskt och kritiskt tänkande även är det gäller kärlek. Du är reserverad mot killar/tjejer och de får ta första steget. Du säger inte ja till första bästa, men när du väl blir kär älskar du till 100%. Ditt problem är att du dömer killar/tjejer på förhand!


Oj oj.. stämmer till en viss del, men vissa saker stämmer verkligen inte in på mig iaf! Men kan hålla med om att en del i det sista stycket stämmer in rätt bra på mig.. (Inte den sista meningen dock)


Jungfruns tecken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0